top of page

MAMÉ BIRTH RITUALS

Een zwangerschap en de geboorte van een kind zijn enorme mijlpalen in het leven van een vrouw. Niet alleen wordt er een baby geboren, maar ook een moeder!

 

Dat is iets waar we best even bij stil mogen staan. Je lichaam gaat door zoveel veranderingen heen, en zo ook je gezinsleven, je romantische leven, de balans tussen werk en privé... 

Vaak geven we onszelf maar weinig tijd om te voelen wat dit met ons doet en te verwerken wat er allemaal op ons pad is gekomen. Een geboorte-ritueel is een mooie en leuke manier om de veranderingen te verwelkomen, een plek te geven en te vieren.

 

Hieronder kun je lezen waar je aan kunt denken. Alle geboorterituelen zijn persoonlijk en worden voor jou op maat gemaakt.

Opening ceremony

At the end of your pregnancy the time is finally there. You are about to meet the being that grew inside you all this time. Waarschijnlijk ben je al veel bezig geweest met het voorbereiden op zijn of haar komst, maar nu is het moment daar dat je baby mag komen. Een openingsceremonie is bedoeld om je lichaam letterlijk en figuurlijk te helpen openen voor de bevalling, door middel van gesprekken, oefeningen, reflectie en creativiteit. Een zeer leuke en bijzondere ceremonie om samen of alleen te doen.

Closing ritual

De eerste weken na de geboorte van je kindje ben je volledig opgeslokt door het nieuwe moederschap.

Het is een mooie tijd van ontmoeten, liefhebben en zorgen, maar ook een heftige tijd die veel van je vergt.

Een sluitingsritueel kan je helpen om een aantal weken na je bevalling

weer een beetje te voelen wie jij zelf ook al weer bent. Even terugzakken

in je lichaam, en de bijzondere kraamperiode symbolisch afsluiten. Langzaam maar zeker wordt je wereld weer groter.

Hoe ben jij gegroeid

When the unexpected happens

Soms loopt de zwangerschap of geboorte van je kindje anders dan je van tevoren had kunnen bedenken. Het zijn dingen waar je liever niet over na wil denken, maar als het je overkomt is het wel erg fijn als er ondersteuning is. Misschien is je bevalling niet gelopen zoals je had gehoopt, was je zwangerschap of de kraamperiode heel zwaar of misschien is het kindje dat zo gewild was niet meer bij jullie. 

Natuurlijk ben ik er dan ook voor jullie als doula. Ik ondersteun jullie met liefde in dat wat nodig is op dat moment. 

Schermafbeelding 2019-06-24 om 10.00.18_

MAMÉ RITUALS is een samenwerking 

tussen Maura van der Niet en Melissa (Mel) 

Kane. Met veel liefde geven wij samen onze rituelen vorm, met respect voor de historie van de eeuwenoude rituelen waardoor we ons laten inspireren.

Mel is een lieve, zachtaardige en fantastische vrouw die veel heeft te geven en ontzettend goed kan luisteren. Ze geeft je alle ruimte om te delen en jezelf te kunnen zijn. Ook heeft ze gouden handen 😉

Als je graag een persoonlijk ritueel wil of mee wil doen met een groepsritueel, dan zijn er dus altijd 2 doula's om je te begeleiden, ondersteunen en om jou de zorg te geven die je nodig hebt.

Doula

 as a  

 gift?

Zorg samen met familie en vrienden dat jullie geliefde in de watten wordt gelegd!

bottom of page